over ons


Bouwstudio Lukkien

…een architectenbureau dat bouwwensen ontwerpt èn organiseert!

visie

Wij geloven in degelijke haalbaalheidsstudies met een goed en functioneel ontwerp, gevolgd door een uitstekende organisatie van het bouwproces. Wij kiezen ervoor om dit samen te doen met partners die hetzelfde denken over openheid, betrouwbaarheid en afspraak is afspraak.

Bouwstudio Lukkien denkt graag mee met initiatiefnemers. Samen plannen haalbaar maken is het ultieme doel. In feite visualiseert Bouwstudio Lukkien de bouwwensen van haar opdrachtgever. Door deze wens verantwoord in te passen in de omgeving en te voorzien van een reële planning en inschatting van de bouwkosten ontstaat een haalbaar bouwplan. Nieuwe mogelijkheden zoeken van bestaande gebouwen of slimme oplossingen vinden voor de inrichting van bouwkavels. Een huis zó verbouwen dat ruimtes en licht weer zichtbaar worden. Daar gaat het om. Dat doen we door heldere plannen aan u te presenteren, de vergunning te regelen, een aannemer voor u te selecteren en de bouw uitstekend te organiseren.

Dan wordt bouwen leuk van eerste schets tot oplevering!

kantoor

Bouwstudio Lukkien is gevestigd in het Borneo Architectuur Centrum op het Borneo eiland in het Oostelijk Havengebied te Amsterdam. Borneo Architectuur Centrum zet de bijzondere kwaliteit in architectuur en stedenbouw van het Oostelijk Havengebied op de kaart door middel van workshops, tentoonstellingen en andere activiteiten. Het centrum is een buurtinitiatief dat de ontstaansgeschiedenis van het Oostelijk Havengebied wil belichten en is tevens een ontmoetingsplek in de wijk. Het BAC biedt ruimte aan een aantal werkplekken voor verschillende ontwerpbureaus die nauw met elkaar samenwerken:

Bouwstudio Lukkien– architectenbureau

Studio Scale – Bureau voor stedenbouwkundig ontwerp

Graphic Language – grafisch design

maaja architectuur– architectenbureau

Mirck architecture– architectenbureau

Pluk de zon -adviesbureau zon energie

 

CV

Eva Lukkien (architect) heeft haar opleiding genoten aan de Technische Universiteit Delft. Vervolgens het ontwerpen en bouwen geleerd bij architectenbureau Habeon, die onderdeel uitmaakt van de Heembouwgroep. Sinds 2006 zelfstandig architect als Bouwstudio Lukkien, vooral werkzaam in Amsterdam en Haarlem & omstreken. Samen met de collega’s op het BAC (o.a 3 architecten, een stedenbouwkundige, een grafisch ontwerper, een zonnepanelen specialist en een ontwikkelaar) is Bouwstudio Lukkien van alle bouwmarkten thuis!