renovatie villa Bloemendaal

Een prachtig gelegen, maar zwaar gedateerde villa in Bloemendaal werd door de Bouwstudio getransformeerd tot moderne villa. Het vierkant “gebouwde”, dat als een monoliet in de groene omgeving staat en het daar mee met rust laat. Hier en daar piept het groen naar binnen. Het zwembad met een rand van groen, maakt het vierkant af. Tussen het zwembad en het huis komt een pleintje voor eten, zwemmen en zonnebaden. Het bestaande terras is vergroot tot 4m en vormt met zijn trap naar het pleintje een tribune, waar je lekker op kan zitten bij een feestje of een zonnige dag. De hottub wordt ingebouwd met het zelfde hout als de gevel, waardoor hij een onderdeel wordt van het gebouwde. De materialen zijn houten geveldelen, donker gebeitst met een geel/bruine breuksteen ter plaatse van de nieuwe keuken. Hier en daar accenten van natuursteen en ongebeitst hout. Vanaf de straat zie je het metselwerk blok van de keuken, die je vanzelf naar de overdekte entree leidt. Een glazen strook boven het keukenblok houdt de twee massa’s van hout en metselwerk van elkaar en geeft het plan daarmee lucht en ruimte.