goedkeuring uitbreiding buurthuis met kinderdagverblijf Amsterdam

Bouwstudio Lukkien van Till heeft een ontwerp gemaakt voor de uitbreiding van een buurthuis waar ook een kinderdagverblijf in gevestigd is. De moeilijkheid van dit ontwerp zat hem in de alzijdigheid van het bestaande gebouw, met de nogal sombere gevels (dit vanwege de inbraak gevoeligheid). Verder moesten we  om de bestaande bomen heen tekenen, die niet weg mogen van de gemeente. Met de ronde gevels bij de entree en de toepassing van veel meer glas hebben we geprobeerd het gebouw wat vriendelijker te maken. Bij de entree van het kinderdagverblijf wordt de bestaande boom zelfs onderdeel van de architectuur van het gebouw. Inmiddels hebben we een positieve uitslag van de gemeente op ons princiep verzoek en kunnen we verder gaan met de omgevingsvergunning. Geplande start: februari 2015