interieur woning Oude Wetering

De opgave bestond uit het moderniseren van een bestaande woning uit de jaren 60. Hierbij hebben we de gehele begane grond opnieuw ingedeeld.  Om hierbij zoveel mogelijk ruimte te krijgen, is de hele constructie in de vloer weggewerkt. Een aanbouw aan de zijkant maakt de woning nog groter. De bestaande ramen aan de achtergevel werden naar de grond toe verlengd en vervangen door mooie openslaande deuren naar de tuin.

In de vide die gecreëerd is door een deel van de verdiepingsvloer weg te laten, vormt de op maat gemaakt boekenkast tevens de balustrade van de overloop erboven. Aan de andere zijde van deze kast loopt een slanke stalen trap naar boven, die door zijn enkele boom en glazen trapafscheiding, zeer licht overkomt.

Leuke quote van de opdrachtgever:  “we waren eigenlijk alleen van plan om alleen de schrootjes wit te verven, totdat Eva Lukkien langskwam”

bouwjaar:   2009

aannemer: van der Geest Oud-Ade